Doprava za 50% běžné ceny pro registrované zákazníky Registrujte se a použijte kód pro slevu: 195F3226 , platí pro objednávky v hodnotě nad 3999 Kč.

Jak si můžete jednoduše oživit stěnu v bytě nebo kanceláři?

Co s prázdnou zdí v obýváků, ložnici nebo třeba v kanceláři? Velmi populární řešení jsou dřevěné obkladové panely, chcete-li laťkové či lamelové panely/obložení. Z anglického názvu odvozeno SLAT PANEL.

Slat panel  - modern wall decoration

lamelový panel - laťkový obklad na zeď - obklad na zeď - dřevěný obklad

Slat panel jak jej nazýváme je dřevěný obkladový systém ve vzhledu latěk, který se používá především za účelem dekorování zdí i stropů. Může sloužit čistě jen jako dekorace nejčastěji v domácnostech nebo lze ho využít funkčně pro jeho výborné akustické vlastnosti. Díky svému tvaru dokáže pohltit zvukové vlny. Firmy jej tak často používají do kanceláří či open office. Restaurace jej využívají pro obojí. Plní dekorativní vzhled, ale také dokáže absorbovat hluk, který je pro restaurační provoz typický. 

laťkový obklad na zeď 

Z čeho je laťkový panel vyroben?

Jak již bylo zmíněno jedná se o dřevěný výrobek. Nejčastěji se vyrábí z masivního dřeva dub, buk nebo borovice. Lze jej vyrobit i z jiných dostupných dřevin. Omezení jsou jen v dostupnosti materiálů. Dřevo je přírodní materiál, který lze různě dále barevně opracovat. Nejčastější povrchovou úpravou jsou oleje, pro své přírodní vlastnosti. Lze použít i různé další techniky lakování, staření, opalování. Nejsou však tak častá. Nejčastěji můžeme vidět slat panely v přírodním provedení či provedení olej natural. Panely se dodávají standardně v přírodním provedení bez povrchové úpravy. Takový panel lze použít. Pokud jej však chcete využít do náročnějšího prostředí, je vhodné panel ošetřit jednou z výše uvedených metod. Laťové panely se nehodí do exteriéru. 

Panel lze snadno namontovat i svépomocí.

 Dřevěné panely jsou připraveny na okamžitou montáž. Instalaci lze provést na vyrovnanou zeď nebo na latě, kterými si můžeme pomoci zeď vyrovnat. Panely lepíme nebo šroubujeme k sobě. Panely jsou vyrobeny tak, aby na sebe hezky navazovali do nekonečna na délku i na šířku. Slat panel je dřevěný, lze panely řezat či do nich vykružovat díry běžnými nástroji na úpravu dřeva. Kotvení pak probíhá buď lepením na kontaktní lepidlo např. mamut či jemu podobné nebo lze panely také šroubovat na natloukací hmoždinky či na šrouby s hmoždinkami.
 Povrchovou úpravu je vhodné provést ihned jakmile do panelů uděláme všechny výřezy či je velikostně zakrátíme. Obvykle prováníme ve dou vrstvách. 

 

Panely můžou mít různý vzhled.

Samotné latě můžou mít různý vzhled, který je dán šíří lamel. Oblíbený model je model slat panelu 35-18. Číslo 35 značí 35mm šíři lamely a 18 je šíře rozestupu mezi lamelami. V nabídce je hned několik rozměrů 22-18, 35-18 a 22-10, 35-10, 50-10. Všechny panely mají společnou tloušťku 27mm. Kdy 5mm tvoří nosič, který lamely drží pohromadě.

Chete použít panely na strop nebo do tmavé chodby? Můžete použít integrované LED osvětlení jako moderní prvek, který Vám pomůže nasvětlit prostor. Pomocí led hliníková lišty, difuzoru a led pásku lze navodit dokonalou atmosféru. Panel s označením 22-18 a 35-18 je přímo stvořen pro usazení lišty. Mezera mezi lamelami má ideální velikost pro vsazení LED lišty. Že nejste žádný elektrikář? LED osvětlení Vám připravíme a vy ho jen zapojíte do zásuvky.   

Obkladový systém nemusí být řešen vždy jen pomocí panelů, může se složit pomocí samostatných laťek, náročnost takové instalace je však daleko větší a né vždy výsledek dopadne dle očekávání. Při instalaci je zapotřebí hlídat rovnost laťí a zároveň, aby nebyl poškozen či ušpiněn podklad. U panelového systému toto nebudete řešit. 

 

CHCI SI PANEL KOUPIT - POKRAČUJTE NA VÝBĚR VARIANTY. 

 

 

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.